Menu Sluiten

OVER RESIDANCE DORANY

In 2006 heeft onze stichting La Residance dansschool Ruby Dorany overgenomen. Sindsdien staan we bekend als Residance Dorany.

We volgen de laatste trends op dansgebied. Als eerste Stijldansschool in Den Haag, begon La Residance ooit al met het geven van Salsa- en Argentijnse Tango lessen.

La Residance bestaat sinds 1993. Ruby Dorany bestaat al meer dan 80 jaar. La Residance vestigde zich in 1993 aan de Lange Poten in Den Haag. Daarna verhuisde de school en spreidde zich uit over diverse locaties in Den Haag en Voorburg. Tegenwoordig is de dansstudio te vinden aan de Binckhorstlaan 135 in Den Haag

La Residance is de bedenker van het Haagse Stadsbal. In samenwerking met de Stichting Hollands Spoor zetten zij in 1998 in een maand tijd het Stadsbal op poten. Ook introduceerden zij daarbij de “Ooievaarspas”.

La Residance werd gevraagd om medewerking te verlenen aan de tv-serie “In naam der Koningin”. Naast het trainen van de hoofdrolspelers dansten de dansers van La Residance zelf ook mee in deze serie.

Onze dansers in de tv-serie "In naam der Koningin"

Onze dansers in "Zwartboek"

Ook dansten we mee in de film “Zwartboek”.

We traden op tijdens het Open Podium van het Holland Dance Festival, met een mix van Tango en Streetdance.

Tango en Streetdance tijdens het Holland Dance Festival

De Charleston en de Samba dansten we in het Theater aan het Spui tijdens het Holland Dance Festival. 

Charleston en Samba tijdens het Holland Dance festival

We deden dansend mee in de tv-serie “Moeder ik wil bij de Revue”.

In 2016 dansten we de Weense Wals in het Kurhaus, samen met het Residentie orkest.
Bekijk hier een filmpje van deze demo.

demo Weense Wals in het Kurhaus


Daarnaast dansten we tijdens het Ooievaarsfestival in Den Haag, dansten we in vele verzorgingstehuizen, dansten we op het Uit festival in Den Haag en gaven en geven we les op scholen.